911PC Antivirus

הגנת מידע במחשב

הקדמה

המידע הנמצא על מערכת המחשב היה חשוף לסיכונים שונים עוד מראשית ימי השימוש במחשבים הפרימיטיביים באמצע שנות השמונים. אז היו מוכרים לא יותר מעשרה וירוסים שונים, כיום, יש מיליונים.

הרצון של אנשים קרימינלים ברחבי העולם העונים לשם "האקרים" לפגוע במידע הנמצא על המחשב נובע מגחמות אנושיות שונות.

שינויים רבים עברו במהלך השנים האחרונות כאשר עיקר מטרות המפגעים היו להגיע אל המחשב בבית או במשרד ולפגוע בחומר הנמצא על עליו. פגיעה בנתונים נעשתה בעזרת וירוסים שנכתבו. אותם וירוסים הם תוכנות שמטרתם להביא את המחשב לאובדן של מידע, או במקרים נדירים לפגיעה פיזית של החומרה במחשב.

hacker

עם כניסת האינטרנט חל שינוי בגישה של האקרים ולאט לאט וירוסים מפנים את מקומם לטובת תוכנות חדשות העונות לשם תוכנות ריגול או spyware. תוכנות אלו מייצגות את ההתפתחות של האקרים, וכעת, מרצון חסר משמעות של פגיעה במערכות מחשב של אדם זר, ישנו רצון של גניבת מידע שימושי מהמחשב שלנו.

תוכנת ריגול (מתוך המושג ריגול או ספיי שזה למעשה גם ריגול באנגלית) מטרתה לרוב משיכה של פרטי כרטיסי אשראי, ובמקרים חמורים יותר גניבות תעשייתיות של מוצרים של חברות וכדומה.

גיבוי המידע

שימוש בתוכנת אנטי וירוס ותוכנות אנטי ריגול הינם הכרחיים, אבל לעיתים אנו טועים שאנו נותנים קדימות וחשיבות ראשונה ל-2 הגנות אלו שכן מדובר בהגנות מוגבלות מאוד.

לפני שאנו חושבים כיצד אנו מונעים חדירה של וירוסים, עלינו לחשוב כיצד אנו שומרים על המידע שלנו באופן אבסולוטי. הווה אומר, עלינו להתקין אנטי וירוס במחשב ביתי או משרדי ולגבות את החומר בתקופות רלוונטיות לשינויים המתבצעים.

hacker

בחברות המחזיקות מידע רב ערך, פעילות אנטי וירוס והגיבויים הינה תפיסה ברורה ומובנת מאיליו, ואילו אצלנו, המשתמשים "הפשוטים" בבית או במשרד, תפיסת הגיבויים הינה "טרחה" שאיננה מובנת לנו מאיליו.

כדי לשמור על המידע במחשב מפני הרס עלינו לשנות תפיסה זו, ולהשתדל לגבות את הקבצים לפחות פעם בחודש. גיבוי של המחשב בשילוב עם סריקות אנטי וירוס יותיר אותנו תמיד עם רגל אחת על הקרקע. כניסה של וירוס או תוכנה שעלולה להביא להרס תמנע אובדן של מידע.

הגנה על המחשב ואבטחת המידע

אבטחת המחשב מפני חדירה של תוכנות לא רצויות כרוכה במספר אלמנטים כאשר מבחינתנו חלקם אקטיביים וחלקם פאסיביים. התקנת תוכנת אנטי וירוס ותוכנת אנטי ריגול הינן הכרחיות לשם בטיחות המחשב, זאת כמובן בהנחה שיש גם חומת אש והיא מופעלת. במערכות הפעלה עדכניות Windows 8 ומתקדמות יותר Windows 10 חומת האש מובנת, וגם מופצת תוכנת אנטי ריגול, מה שנשאר לבצע זה התקנה של אנטי וירוס.

cyber security

מאפיינים אלו בדמות אנטי וירוס וחומת אש הינם פאסיביים, משמע, לאחר התקנתם, אין אנו נדרשים לתפעול כלשהו של התוכנות, שכן לרוב הן מבצעות סריקות במחשב ועדכוני גרסה אוטומטיים, בניגוד לתוכנת האנטי ריגול, שהמשתמש צריך לבצע סריקה יזומה. הגורם האקטיבי שמשלים את ההגנה על מערכות המחשב שייך להתנהגות שלנו בתפעול המחשב, כלומר, אנו יכולים למנוע על ידי שימוש זהיר במחשב כניסה של וירוסים מבעוד מועד, זאת בעזרת גלישה באתרים מוכרים בלבד, הימנעות מכניסה לאתרים של האקרים, הימנעות מלהוריד תוכנות לא חוקיות, והימנעות מאתרי תוכן של מבוגרים שכן הללו מפיצים כמויות עצומות של וירוסים ותוכנות ריגול.

שילוב של האלמנטים האלה יותיר אותנו בטוחים בשימוש במחשב ובגלישה באינטרנט.

סיכום

מחשב ביתי או משרדי חשוף למפגעים רבים, ולגורמים עוינים. ניצול מיטבי של המחשב בשילוב גיבוים, התקנת תוכנות אנטי וירוס וגלישה בטוחה יעזרו לנו ליהנות מהמחשב ללא חשש, וללא צורך תלת שנתי בביקור של טכנאי מחשבים. יש לזכור שמומלץ להימנע מלהשאיר מידע רגיש על המחשב כגון פטנטים ומוצרים ייחודיים, שכן מידע זה חשוף ברגע שאנו מתחברים לאינטרנט.

מידע תמיד היה ותמיד יהיה בסיכון גם אם נשמור אותו בבנק בכספת, אך אם נדאג להסתיר את המידע, ולהגן על המידע, נוכל לישון יותר בשקט.